Een vleugel verhuizen is geen makkelijke taak. Een vleugel past niet door een deur of gang. Ook is een vleugel heel gevoelig. Na de verhuizing moet de vleugel opnieuw gestemd worden. Het belangrijkste onderdeel van het vleugel verhuizen is het inpakken. Als dat goed gebeurt, dan komt de vleugel veilig en zonder schade aan op de nieuwe bestemming. Gebruik altijd een verhuislift als je op een verdieping woont, of gaat wonen. Een vleugel de trap op tillen is een haast onmogelijke taak.

Vleugel inpakken in drie stappen:

  • Stap 1 – Bereid de vleugel voor: Je wilt het vleugel verhuizen zo makkelijk mogelijk maken. Dus het is belangrijk om onderdelen die te demonteren zijn er alvast af te halen. We hebben het dan over de voetpedalen, de muziek houder en uiteraard de klep.
  • Stap 2 – De vleugel op zijn zij: De vleugel past horizontaal nooit door de hal. Tenzij je een raam dat wijd genoeg is helemaal open kunt doen, zal je de vleugel op zijn zij moeten vervoeren. Eerst wikkel je een stevige verhuisdeken om de vleugel en zet je die vast met banden. Daarna kun je de vleugel op zijn kant zetten. Let op dat je hier zeker drie personen voor nodig hebt.
  • Stap 3 – Verwijder de poten: Eenmaal op zijn zij, is het een vrij gemakkelijke taak om de poten te demonteren. Check nog even of de vleugel goed ingepakt is met dekens. Kou en grote temperatuurverschillen hebben een negatief effect op de snaren. Als je geen dekens hebt, kun je ook een noppenfolie gebruiken of een afdekfolie.

Vleugel verzekerd verhuizen
Je doet er verstandig aan om de vleugel te verzekeren tijdens de verhuizing. Bij een erkende verhuizer zal dit meestal al in de offerte inbegrepen. Zo niet, check dit dan even. Want er kan een hoop misgaan tijdens het verhuizen van een vleugel.