Als je een piano mee gaat verhuizen dan kan dit je aardig wat extra gaan kosten. Een piano wordt namelijk apart verhuisd, het kan niet samen met je andere spullen. Dus je moet altijd rekening houden met extra kosten. Daarnaast is het handig om te zoeken naar een erkende verhuizer die jouw piano ook verzekert. Een piano is erg gevoelig en een ongeluk zit in een klein hoekje. Reparaties aan piano´s zijn ook niet goedkoop. Dus bespaar niet op een goede verzekering.

Een goede verhuizer verzekert jouw piano tot een maximumbedrag van € 100.000. In de meeste gevallen is dat meer dan voldoende. Als jouw piano of vleugel meer waard is, vraag dan om een extra verzekering.

Piano verhuizen in drie stappen:

  • Stap 1 – Inladen: De verhuizing begint natuurlijk met het inladen van jouw piano. In je woning wordt de piano op een plateau met wieltjes getild, zodat de piano voorzichtig naar de verhuiswagen gereden kan worden. Uiteraard wordt de piano helemaal stootvast ingepakt alvorens aan de overtocht begonnen wordt. Als je op een verdieping woont is een verhuislift aan te raden.
  • Stap 2 – Van A naar B: Het transport van je piano gebeurt met de grootst mogelijke zorg. De chauffeurs rijden voorzichtig, zeker over snelheid heuvels. Je verzekering dekt krassen en deuken, maar liever ontvang je de piano natuurlijk schade in je nieuwe woning.
  • Stap 3 – Uitladen: Eenmaal op de nieuwe locatie, wordt de piano weer uitgeladen en op hetzelfde plateau met wieltjes je nieuwe woning in gereden. Ook hier is een verhuislift handig als de piano naar een verdieping moet. Zeker als het een vleugel is.
  • Tip: Zorg dat je bij de aankomst aanwezig bent om te controleren op eventuele schade. Om geld te kunnen claimen van de verzekering zal je moeten kunnen aantonen dat het tijdens de verhuizing is gebeurd.