Verhuizen is sowieso al niet goedkoop. Een piano verhuizing zorgt voor nog veel meer kosten. Er komt namelijk nogal wat kijken bij een piano verhuizing en het kan niet tegelijk verhuisd worden met de andere spullen. Ook is er altijd een verhuislift nodig als je op een verdieping woont, of gaat wonen. Gelukkig zijn er een aantal manieren om geld te besparen. Vergeet de bespaartips verderop in dit artikel niet te lezen. Om jou een beetje een idee te geven van de kosten van een piano verhuizing, hebben we een flink aantal verhuizers met elkaar vergeleken. Daarop gebaseerd zijn we tot de volgende gemiddelde prijzen gekomen:

Gemiddelde kosten piano verhuizing:

  • Piano verhuizing in dezelfde gemeente Vanaf € 100
  • Vleugel verhuizen in dezelfde gemeente Vanaf € 350
  • Extra mankracht € 60 per uur
  • Extra kilometers € 18 per 10 km
  • Verhuislift Vanaf € 80

Is een verhuislift echt nodig?
Iedereen die op een etage woont en een piano of vleugel wilt verhuizen moet een verhuislift huren. Op geen enkele manier is een piano veilig de trap op en af te tillen. Een erkende verhuizer zal dit nooit toelaten. Het is gevaarlijk voor het personeel, voor jou en voor de piano. Op dit punt kun je echt niet besparen. Het levert je alleen meer veel schade en ellende op.

Besparen op een piano verhuizing:
Er zijn wel andere punten waar je op kunt besparen. Nu volgen drie tips om de kosten voor de piano verhuizing te drukken:

  • Vergelijk minimaal drie verhuizers – Houdt het lijstje met gemiddelde kosten bij de hand en vergelijk het met minimaal drie verschillende offertes. Dan pas kun je er zeker van zijn dat je niet te veel geld uitgeeft aan jouw piano verhuizing.
  • Verzeker de piano verhuizing: De totale kosten worden natuurlijk niet lager als je de piano verhuizing ook nog verzekert. Maar je zult zien dat dit wel veel kosten kan schelen op de langer termijn. Als er iets misgaat, hoef jij niet voor de extra kosten op te draaien.
  • Help zelf ook mee: De arbeids kosten zijn hoog voor een verhuizing. Dus als je zelf meehelpt bespaart dat aanzienlijk op de totale kosten voor de verhuizing.

Wat is er zo bijzonder aan een piano verhuizing?
Dat vragen veel mensen zich af. Wat maakt een piano nou zo bijzonder dat het apart verhuisd moet worden? Het antwoord is redelijk voor de hand liggend. Een piano is niet alleen zwaar, het is ook heel erg gevoelig. Het is een instrument dat niet gemaakt is voor bewegingen. Na de verhuizing moet de piano ook eerst een maand tot rust komen. Daarna pas kan de piano gestemd worden en mag er weer op gespeeld worden. Doe je dit eerder, dan kan je een piano kapot maken. Meestal past de piano ook niet in de verhuiswagen met de andere spullen. Het is groot, log en weegt honderden kilo´s. Als je de piano alleen verhuist, kun je zorgen dat het transport met de grootst mogelijke voorzichtigheid gebeurt.