Het verhuizen van een piano is niet gemakkelijk. Een piano is heel erg gevoelig en als er niet met zorg met de piano wordt omgegaan kan er van alles misgaan. Je wilt je piano dus laten verhuizen door een erkende verhuizer met een keurmerk. In Nederland is de ‘Erkende Verhuizer’ het bekendste keurmerk. Maar veel verhuizers zijn ook aangesloten bij internationale keurmerken. Hier volgt een overzicht:

  • Erkende Verhuizer – Nederlandse branchevereniging van erkende verhuizers. Jouw piano is altijd tot € 100.000 verzekerd. Ook heb je een verhuisgarantie, dus als jouw verhuizer niet kan krijg je kosteloos een andere toegewezen.
  • Fedemac – Europees verhuizers keurmerk dat garant staat voor veiligheid, duurzaamheid en kwaliteit.
  • Harmony Relocation Network – Wereldwijd netwerk van ethische verhuizers die voldoen aan de strenge ISO kwaliteitseisen.
  • IAM – De International Association Of Movers is een wereldwijd keurmerk voor verhuisbedrijven dat al meer dan 60 jaar bestaat.
  • FIDI FAIM – De Fédération Internationale des Déménageurs Internationaux is van origine frans, maar is inmiddels een wereldwijd keurmerk voor hoge kwaliteits verhuizers.

Voordelen keurmerken
Het inhuren van een verhuizer met een keurmerk heeft heel erg veel voordelen. Zeker als je een piano gaat verhuizen. Je kunt er ten eerste vanuit gaan dat je snel een offerte op maat ontvangt. Handig als meerdere verhuizers wilt vergelijken met elkaar.

Ook kun je ervan uitgaan dat het tarief eerlijk is. Een piano verhuizen is niet goedkoop, dus je wilt er wel zeker van zijn dat je een goede deal krijgt.

De verzekering is misschien wel het belangrijkste aspect van een piano verhuizen. Je wilt immers dat er niets met je piano gebeurt. En als er toch wat gebeurt, dan wil jij niet voor de reparatie kosten opdraaien. Als je een verhuizer met keurmerk inhuurt, is een veilige verhuizing van jouw piano gegarandeerd.