Als je al een piano in huis hebt, dan weet je natuurlijk al hoeveel moeite het gekost heeft die piano eerder in de woning te krijgen. Je weet dan ook dat je dit eigenlijk niet alleen kunt doen. Een piano is heel erg zwaar en kan ongelukken veroorzaken. Een piano weegt vaak rond de 200 kg. Het is dus het beste om het over te laten aan professionals. Dat is niet altijd goedkoop en daarom is het handig om de bespaartips uit deze blog goed door te lezen.

Drie bespaartips piano verhuizen
Je wilt jouw piano natuurlijk niet door de eerste de beste verhuisservice laten verhuizen. Het zou zonde zijn als er iets mee gebeurt. Kies dus altijd voor een erkende verhuizer met een keurmerk en een verzekering. Dit bespaart je geld en gedoe mocht er iets misgaan.

  • Vraag drie offertes aan: Er kunnen flinke verschillen zijn in de prijzen van een verhuisservice. Je doet er goed aan om zeker drie verhuizers met elkaar te vergelijken. Dan weet je zeker dat je niet teveel betaalt voor het verhuizen van jouw piano.
  • Pak zelf de piano in: Alles wat je zelf kunt doen, scheelt weer in de kosten van de verhuizer. Meer dan helft van de kosten voor een verhuizing zijn de arbeidskosten. Hoe meer jij zelf doet, hoe goedkoper de verhuisservice wordt.
  • Check de verzekering: Dit kan je een hoop geld besparen als er iet misgaat tijden het transport. Als de verhuizer niet verzekerd is, draai jij zelf op voor de kosten van een reparatie. Of erger nog, voor het kopen van een nieuwe piano.

Piano verhuizen vanaf €100
Een piano verhuizen kan al vanaf €100 als het bij jouw in dezelfde stad is. Mocht je verder weg gaan verhuizen, dan komt er nog een extra kilometervergoeding bovenop. Als jouw piano zwaarder is dan gemiddeld, dan zal er ook extra mankracht nodig zijn.