Maak voor het verhuizen van jouw piano een afspraak met het verhuisbedrijf. Een piano verhuizen is niet makkelijk en het is handig om alles van te voren goed te bekijken en te bespreken. Er zijn een aantal aandachtspunten die je goed in de gaten moet houden als je jouw piano naar jouw nieuwe woning gaat verhuizen. Je doet er dan ook goed aan om dit artikel goed door te lezen en deze vier aandachtspunten te checken alvorens je gaat beginnen aan de verhuizing:

 • #1 – Stemmen doe je pas na een maand
  Het heeft weinig zin om je piano direct na de verhuizing al te gaan stemmen. Je moet het accepteren dat je zeker een maand geen piano kunt spelen. Als de piano nog niet tot rust is gekomen loop je de kan om blijvende schade aan te brengen tijdens het stemmen en spelen. Na een maand moet het goed zitten en kun je na het stemmen de piano weer heerlijk bespelen.
 • #2 – Hoeveel verhuizers heb je nodig?
  Je moet ervan uitgaan dat je minimaal twee verhuizers nodig hebt voor een piano. Is het een vleugel? Dan is er minimaal drie man vereist. Je kunt zelf natuurlijk prima assisteren om de kosten te drukken. Vergeet niet dat een piano makkelijk meer dan 200 kilo weegt.
 • #3 – Heb je een verhuislift nodig?
  Als je op een verdieping woont of naar een verdieping toe verhuist, is het antwoord op deze vraag altijd ja. Het is niet te doen om 200 kilo veilig een trap op te tillen. De verhuizer zal altijd een verhuislift installeren.
 • #4 – Is de verhuizing verzekerd?
  Ga nooit een piano verhuizen zonder verzekering. Dat is een besparing die je later veel geld kan gaan kosten. Dat is het zeker niet waard.